BOMBES A GRANOLLERS de RAMON GASCH

 


COSES DE LA HISTÒRIA – DIJOUS 25/03/2021

BOMBES SOBRE GRANOLLERS

El 31 de maig de 1938, aviat farà 83 anys, fou un dimarts tràgic per la capital vallesana. De sobte 5 avions Savoia-S79, que anaven en direcció a Barcelona, es van desviar del seu trajecte inicial i es van dirigir cap a la població que en aquell moment començava la seva activitat diària amb els carrers plens de persones indefenses de totes les edats, sexe i condició. Granollers era una ciutat oberta, no hi havia objectius militars, ni avís d’alarma contra bombardeig, ni defenses antiaèries la qual cosa representava un èxit fàcil pels aviadors feixistes.

A les 9:05 i en tan sols un minut els 5 avions deixaren caure unes 30 bombes explosives i 10 d’incendiàries, sobre el centre de la ciutat. Els objectius foren tan “estratègics” com la Fonda Europa, la Plaça de les Olles, La Porxada o l’Hospital de Granollers, entre molts altres llocs.

En total les persones que moriren foren unes 224, de les quals unes 200 caigueren al instant i la resta poc després degut a les ferides. Nens que estaven a l’escola, ciutadans que feien cua pel racionament, gent que venia de fora per treballar foren les úniques víctimes d’una acció en la que l’enemic, com a Gernika, va matar pura i simplement pel plaer de matar.

Coses de la Història i en aquest cas, tristes, molt tristes.

Ramon Gasch

 

Comentarios

  1. Les misèries humanes continuen.
    Moltes gràcies, Ramon

    ResponderEliminar
  2. Totes les guerres s'assemblen i ara més que mai hauríem de buscar la pau interior... Ja que l'altra cada vegada ens la posen més difícil.

    ResponderEliminar
  3. Es bó recordar els fets tant dolorosos... Encara que tal i com anem veient, seguim patint la humanitat,. les bojeries d'uns quants governants àvids de poder i destrucció. Gracies amic Ramón

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

LA VIDA ROMANA per RAMON GASCH

LA MALEDICCIÓ DELS KENNEDY per RAMON GASCH