ASSASSINS de RAMON GASCH

 



COSES DE LA HISTÒRIA – DIJOUS 11/02/2021

ASSASSINS

Explica la llegenda que allà pel Segle XI, en un poblet petit de l’actual Síria, vivia un noi molt pobre anomenat Alí. Alí no sabia que fer amb la seva vida i passava els dies en un racó, abandonat per tothom.

Aleshores un bon dia va parlar amb ell un vell de nom Hassan i Sabbath, conegut també com “El vell de la muntanya” i li va oferir una cosa per a fumar. El jove no sabia que era allò, però després de fer unes calades va entrar en una espècie de somni meravellós, ple d’odalisques, riqueses i plaer. Quan més estava gaudint d’aquella nova vida, es va despertar per descobrir que en realitat continuava enmig de la misèria més absoluta.

Alí no sabia que el que li havia donat el vell era una cosa anomenada “haixix” , però a partir d’aquell dia no parava de demanar-li que li donés aquella cosa per fumar, fins que el vell li va dir:

-          Tindràs tot l’haixix que vulguis si fas el que jo et manaré.

-          I què haig de fer? – li va respondre el jove.

-          Matar, matar i matar...! – va respondre Hassan.

A partit d’aquell moment, Alí, juntament amb molts altres milers més ja s’havia convertit en un membre de la secta dels “nazarís” també coneguts com “haixixins” creada el 1071, dins dels xiïtes, destinada a lluitar a mort contra els summites. El seu sistema consistia en l’assassinat selectiu, preferentment amb l’ús del punyal. Els components d’aquesta secta eren tan enemics dels summites que fins i tot es van aliar amb els cristians templers, per anar contra ells. L’any 1256 foren exterminats pels mogols, però fins aleshores havien matat a tort i a dret.

De la paraula “haixixins” es va derivar  la nostra: “assassins”. Ells foren els precursors.

(Tret d’un article de l’Andreu Martín al SAPIENS)

Comentarios

  1. Moltes gràcies, Ramon. Ets un pou de ciència que ens treu de la ignorància de moltes coses.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

LA VIDA ROMANA per RAMON GASCH

LA MALEDICCIÓ DELS KENNEDY per RAMON GASCH

BOMBES A GRANOLLERS de RAMON GASCH