LA BATALLA D'ANGLATERRA de RAMON GASCH

 




COSES DE LA HISTÒRIA – DIJOUS 28/01/2021

LA BATALLA D'ANGLATERRA

La que seria coneguda com a “Batalla d’Anglaterra” on els nazis es van esplaiar bombardejant objectius civils, com ja havien fet a Barcelona i altres llocs d’Espanya, va iniciar-se el 10 de juliol de 1940 i es pot considerar com acabada el 16 de maig del 1941.

L’aviació alemanya va fer milers d’atacs i concretament el 29 de desembre de 1940 va deixar caure sobre Londres unes 3.000 bombes, produint uns 900 incendis impossibles de controlar pel servei de bombers de la ciutat.

Gràcies a l’acció dels primers radars, la Gran Bretanya, va aconseguir controlar poc a poc els atacs nazis, anticipant-se als seus moviments fins que a mitjans de maig del 1941, Hitler va retirar la força aèria per portar-la cap el front rus. De totes maneres, aquesta fou una dolorosa tragèdia pels britànics ja que es calcula que el total de baixes civils entre juliol i desembre de 1940 fou d’uns 23.000 morts i 32.000 ferits. En un únic atac, el 19 de desembre, hi va haver unes 3.000 baixes.

Poca gent sap que, enmig dels bombardejos, Churchill ( a qui veiem a la imatge entre les runes del Parlament britànic) va fer una proclama en la que va dir aquestes paraules: “No vull infravalorar la severitat del càstig que ens cau al damunt, però confio que els nostres conciutadans seran capaços de resistir, tal com va fer el valent poble de Barcelona”

Ramon Gasch, dijous 28 de gener del 2021

(Font : Sàpiens, Enciclopèdia Catalana)

Comentarios

Entradas populares de este blog

LA VIDA ROMANA per RAMON GASCH

LA MALEDICCIÓ DELS KENNEDY per RAMON GASCH

BOMBES A GRANOLLERS de RAMON GASCH