JUEUS NAZIS de RAMON GASCH

 



JUEUS NAZIS

DIJOUS 07/01/2021

O nazis jueus, com vulgueu dir-li. Aquesta es una breu ressenya d’una història pràcticament desconeguda: la dels hebreus que integraven l’exèrcit nazi.

Més que jueus, ells es consideraven alemanys. Tenien ascendència jueua però barrejada amb ària i per aquesta raó a alguns el nazisme no els va discriminar. De totes maneres se’ls vigilava de prop i abans de donar-los ascendència ària se’ls va examinar a fons. L’obsessió de Hitler per la puresa racial el feia revisar personalment cada cas de mig jueu a l’Exèrcit, una mania més de la que pràcticament no es va parlar.

Molts jueus alemanys creien que el racisme nazi anava contra els immigrants hebreus russos que fugien del comunisme, als quals ells mateixos consideraven inferiors i per això molts eren ferm devots del nacionalsocialisme.

La seva condició va fer que molts d’ells forcessin la seva actitud a favor de la raça ària, per demostrar la seva mentalitat nazi. Entre aquests mig jueus (anomenats mischlinge) hi va haver individus que van demostrar molta crueltat cap a la seva pròpia gent, precisament perquè estaven convençuts que això els faria passar per bons aris. Un exemple el tenim en el mariscal Erhard Milch, mig jueu i ben relacionat amb la cúpula nazi, el qual en acabar la guerra afirmava que no en sabia res de l’Holocaust, quan en realitat va intervenir directament en el destí de cent mil jueus hongaresos que per les seves ordres directes foren enviats a Auschwitz. Altres casos flagrants són el del doctor Hans Eppinger, un metge del camp de concentració de Dachau, també mig jueu, que es va dedicar durant anys a experiments inhumans amb els interns del seu propi poble, o la jueua (en aquest cas totalment) Stella Goldschlag que va col·laborar amb la Gestapo per capturar centenars de jueus que foren deportats a l’est.

El cas més flagrant fou el de Fritz Scherwitz que també era jueu, però membre del partit nazi i de les SS, que va participar de forma directa i personalment en l’assassinat de dos-cents jueus i la violació contínua de dones internes, al camp de concentració de Lenta, prop de Riga.

Acabada la guerra, descol·locats, mal vistos per parents aris i també jueus, amb sentiments de culpa i d’humiliació, els mischlinge van refugiar-se en el silenci i pel món mai hi va haver hebreus en el bàndol de l’esvàstica. Curiosament enmig d’aquest silenci que ha durat dècades un d’aquests mig jueus que havia estat tinent de la força aèria del Reich, va ser elegit canceller de la República Federal d’Alemanya, el 1974. El seu nom: Helmut Schmidt.

Ramon Gasch

Font: Sapiens, en un article de Jordi Mata i Joan Villaroya.

Foto: Hitler passa revista a una companyia de nens de les Joventuts Hitlerianes el 1939

 

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

LA VIDA ROMANA per RAMON GASCH

LA MALEDICCIÓ DELS KENNEDY per RAMON GASCH

BOMBES A GRANOLLERS de RAMON GASCH