EFEMÈRIDES de RAMON GASCH


EFEMÈRIDES Nº1

DIJOUS 14/01/2021

La revista SÀPIENS que, com sabeu utilitzo molt per treure informació d’aquest petit recull històric meu, té un apartat que porta per títol: EFEMÈRIDES ÍNFIMES. Aprofitant aquesta interessant part de la revista que parla d’esvaniments curiosos, avui també us vull presentar tres d’aquestes podríem dir recordances. Aquí les teniu:

1/12/1953: NEIX EL “PLAYBOY”



La revista va sortir a la venda amb un únic capital de 8.000 $ i a la portada del primer número apareixia la Marilyn Monroe i a dins unes fotos de l’actriu nua. El que no es va explicar mai és que les fotos eren de feia quatre anys quan l’actriu les va fer per 50 dòlars, en uns moments en que pràcticament vivia al carrer i es moria de gana. Si llegiu la seva biografia us donareu compte de l’agitada vida de la Marilyn.

13/1/1908: EL PRIMER VOL EN CERCLE D’UN AVIÓ TRIPULAT




Es deia que era impossible que un aeroplà fos capaç de girar 360 graus en poc espai, però aleshores Henry Laman, un parisenc multimilionari si va entestar i va aconseguir fer un cercle amb el seu aparell en una distància de tant sols un quilòmetre. Deu anys després a la Gran Guerra, els avions giraven en pocs metres, feien la barrina sobre si mateixos i eren capaços de volar més de cent quilòmetres. Segons diuen les guerres són les eines del progrés. Es veu que la intel·ligència humana es més eficaç quan pensa en matar que en salvar vides.

3/3/1986: INDEPENDÈNCIA D’AUSTRÀLIA




Encara que sembli increïble, Austràlia no va ser independent fins fa 35 anys. Aquell dia es va aprovar el seu Parlament i al de Gran Bretanya l’Australian Act, que reconeixia que només Austràlia podia dictar lleis sobre Austràlia. D’això és del que se’n diu sobirania. Ja ho veieu, cal tenir una paciència australiana...!

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

LA VIDA ROMANA per RAMON GASCH

LA MALEDICCIÓ DELS KENNEDY per RAMON GASCH

EL PONT TRENCAT per RAMON GASCH